Pages

Almás-túrós szelet

2016. január 7., csütörtök

A hét elejére pikniket szerveztünk a kollégákkal. Mindenki lelkesen készült, még a srácok is kitettek magukért és megörvendeztettek bennünket néhány ízletes finomsággal. Almás-túrós sütit sütöttem, ami szerencsére nagyon gyorsan el is fogyott. A férjem elégedetlenkedett is, hogy Neki egy szelet sem maradt, így tegnap este nekiláttam egy újabb adagnak.



Korábban nem voltam egy nagy sütögetős leányzó, de a házas élet hozott magával egy olyan belső késztetést, hogy igenis én akarok a legjobb kisfeleség lenni és igyekszem a férjet levenni a lábáról azzal, hogy igazi konyhatündérré válok. Nem elvárás, aboszolút, viszont szuper jó érzés, amikor azt mondja, hogy mennyire büszke. :)
Hogy ne vállaljak teljesíthetetlen feladatot, kezdetben nagyon szerettem ezeket az egyszerűen készíthető édességeket, és például egy ilyen alkalommal, amikor az embernek késő este kell valami tutit produkálnia, akkor is szívesen nyúlok ezekért a receptekért.
Amire szükségünk lesz:

  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg túró
  • 2 alma
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 reszelt citrom héja
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 dl olaj

Elsőként a tojásokat a cukorral keverjük habosra, majd adjunk hozzá egy csomag vaníliás pudingport. 


Nagy lyukú reszelőn reszeljük le az almákat és a túróval keverjük össze. Ha ezzel megvagyunk, adjuk a túróhoz a tojásos masszát, és jöhet hozzá az étolaj is.


Ezután nincs más hátra, mint a szódabikarbónát a liszttel elvegyíteni és az egészet összekeverni. A tészta lazítására használjunk tejfölt, Nem biztos, hogy az egész mennyiségre szükség lesz, attól függ, hogy az alma mennyi levet fog ereszteni.


Reszeljünk a masszához egy citrom héját, és sokkal ízletesebb lesz tőle. Mehet bele a mazsola, én nagyon nem szeretem, úgyhogy ezt kihagytam :)


Kivajazott, lisztezett tepsibe öntsük, és tűpróbáig süssük. Hagyjuk kihűlni, mert így sokkal könnyebb lesz szeletelni is. Mehet hozzá vanília fagyi, vagy finom házi lekvár.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS