A tészta nálunk igazi jolly joker. Számtalan variációban készíthető, a hűtőnyekrényben mindig akad valami, amivel fel lehet dobni, szinte lehetetlen elrontani, és ami időhiányban szenvedő háziasszonyoknak talán a legfontosabb érv, hogy szupergyors vacsora varázsolható az asztalra alig fél óra alatt.
Sokáig csak a hagyományos tészták közül válogattam, azonban a boltok polcain sokrakozó különlegességeknek nem tudtam ellenállni. Az olaszok tészta kultúrája egyszerűen zseniális és szerencsére már itthon is elérhetőek ezek a finomságok, amivel már mi is becsempészhetünk egy csepp Itáliát a konyhánkba.
A lenti vacsihoz tagliatelle tésztát választottam, ami hasonlít kicsit az általunk ismert szélesmetéltre.
Hozzávalók:
200 g garnéla
2 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma
1 dl száraz fehér bor
2 dl tejszín
bazsalikomlevél
só
bors
200 g tészta, pl. tagliatelle
pár csepp citromlé
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése