Pages

Koktélrákos tejszínes tagliatelle

2016. január 8., péntek

A tészta nálunk igazi jolly joker. Számtalan variációban készíthető, a hűtőnyekrényben mindig akad valami, amivel fel lehet dobni, szinte lehetetlen elrontani, és ami időhiányban szenvedő háziasszonyoknak talán a legfontosabb érv, hogy szupergyors vacsora varázsolható az asztalra alig fél óra alatt.  

Sokáig csak a hagyományos tészták közül válogattam, azonban a boltok polcain sokrakozó különlegességeknek nem tudtam ellenállni. Az olaszok tészta kultúrája egyszerűen zseniális és szerencsére már itthon is elérhetőek ezek a finomságok, amivel már mi is becsempészhetünk egy csepp Itáliát a konyhánkba. 

A lenti vacsihoz tagliatelle tésztát választottam, ami hasonlít kicsit az általunk ismert szélesmetéltre. 
Hozzávalók:
200 g garnéla
2 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma
1 dl száraz fehér bor
2 dl tejszín
bazsalikomlevél
bors
200 g tészta, pl. tagliatelle
pár csepp citromlé


A vöröshagymát vágjuk apróra, majd pici olajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát, rövid ideig pároljuk tovább, vigyázva nehogy megégjen és öntsünk hozzá 1 dl száraz fehérbort. A rákokat tisztítsuk meg alaposan, tegyük a serpenyőbe és 10 percig pároljuk tovább. Fűszerezzük sóval, borssal, majd öntsük fel 2 dl főzőtejszínnel. Keverjük addig, amig be nem sűrűsödik. Lobogó sós vízben főzzük ki a tésztát egy csepp olívaolajjal, miután pedig leszűrtük, már csak a tálalás marad hátra. Ízesítsük bazsalikommal és végül  pici citrommal. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS