Roppant gyorsan elkészülő, számtalan variációban működő desszert a mai ötlet:
Amire szükségünk lesz
A kekszes alaphoz:
15 dkg darált keksz
7 dkg vaj
A csokoládékrémhez:
1 cs csokis pudingpor
4 ek cukor
3 dl tej
1 ek cukrozatlan kakaó
10 dkg vaj
+
valamilyen gyümölcs (málna)
A daráltkekszet morzsoljuk el a szobahőmérsékletű vajjal és egy köralakú forma aljába egyenletesen oszlassuk el. A pudingport a cukorral és kakóval keverjük el, majd egy pár kanál tejjel keverjük csomómentesre. Forraljuk fel a tejet, adjunk hozzá az előzőleg elkevert pudingport és főzzük sűrűre, Miután kihűlt a kockára vágott vajat adagoljuk hozzá, míg egyeneltes krémet nem kapunk. A kekszalapra fektessünk málnát, vagy bármilyen gyümölcsöt, halmozzuk rá a csokoládés krémet és tegyük hűtőbe, amíg a krém megdermed. Tálaljuk egy kis mentával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése