Pages

Kakaóscsiga

2016. január 13., szerda

A hétvégi ebédhez kelt tésztás kakaós csigát készítettem, aminek a tésztája nagyon omlós és a legjobban akkor szeretem, ha a csoki rásül picit az aljára :)

Ezeket készítsd elő:
50 dkg liszt
1 cs. szárított élesztő
6 dkg cukor
1 csipet só
2 tojás
2,5 dl tej
cukrozatlan kakaópor

Elsőként a lisztet, szárított élesztőt, cukrot és sót össze kell keverni, majd a tojásokat, vajat, tejet is hozzáadva, robotgéppel összedagasztani. Általában ott rontottam el az ilyen jellegű sütiket és kenyereket, hogy túlságosan "egyben" volt a tészta a dagasztás után és így sütés után sem volt omlós a tészta. Fontos, hogy elváljon az edény oldalától, viszont akkor lesz a legjobb a végeredmény, ha a tészta állaga lazább, puhább. Ennek eléréséhez akár több tejet is adhatunk hozzá az előírtnál. 

Egy órán át szoktam keleszteni, majd még egyszer kézzel átdagasztom és kinyújtom úgy, hogy a tészta legalább 2 cm vastag maradjon. Kakaóval és cukorra megszórom, majd olvasztott vajjal meglocsolom. Ezután már csak fel kell tekerni és kb. 5 centinként felszeletelni.


Nem szoktam előmelegíteni a sütőt ha kelt tésztás sütiket készítek, mert így melegedés közben tovább tudnak nőni és nem hirtelen sülnek meg. Nem szabad túl közel rakni őket egymáshoz, mert ha jól megdagasztottuk és hagytuk megkelni, akkor igazi dagi csigák lesznek belőlük. 
20-25 percig sütöttem és íme a végeredmény:


Készítsétek el bátran, mert nagyon fini, könnyen elkészíthető és mert ilyen csúnya időben jól esik a meleg finomság :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS