Pages

Megunhatatlan csokis kalács

2016. január 7., csütörtök

Az augusztusi hosszú hétvége programját már jó előre megterveztük, szerettük volna ugyanis még idén nyáron körbe biciklizni a Balatont. Lényegében ez lett volna az egyetlen szabad hétvégénk, így nagyon vártuk, a rossz idő viszont sajnos közbeszólt. Na nem sokáig szoktam bánkódni, így is remek programokat találtunk ki és még egy kis finomság elkészítésére is jutott idő. Ezúttal olyan receptet vettem elő, amit anyukám tökéletesen készít, én viszont még nem próbáltam korábban. 
A férjjel bevezettünk egy rendszert, minden lelkes próbálkozás után döntünk, hogy felvesszük-e a készülő családi receptkönyvbe, esetleg felkerül-e a többször elkészítendő listára, vagy száműzzük örökre. Jelentem, anya receptje tökéletesen helytállt és a könyvben a helye.


Hozzávalók a tésztához:
  •  60 dkg liszt
  •  egy csomag élesztő
  •  6 dkg cukor
  •  pici só
  •  3 ek olaj
  •  4 dl tej
  •  3 tojássárgája
A töltelékhez:
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg cukor
  • 3 ek kakaópor
Első lépésben a tésztához való alapanyagokat összekeverjük egy nagy tálban, és robotgép segítségével megdagasztjuk a tésztát.


Letakarva hagyjuk legalább egy órát kelni és közben vigyázzunk, hogy a tésztát ne érje huzat. 


Egy óra elteltével a tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük, alaposan kézzel is átgyúrjuk egy nagy bucivá.


Ezután 6 kis cipóra vágjuk és egyesével is megformáljuk őket.


Amíg a tésztát picit pihenni hagyjuk, elkészítjük a tölteléket. A margarint, a kakaót és a cukrot alaposan összekeverjük, addig, amíg kenhető állaga nem lesz.


A bucikat egyesével téglalap alakúra nyújtjuk.


A tésztákat egyesével megkenjük a kakaós töltelékkel.


Ezután, mint a kakaós csigát, mind a hat téglalapot feltekerjük, és három hengerből egy fonatot készítünk. Igyekezzünk jó szorosra csinálni, hogy minél kevesebb töltelék süljön ki belőle a végén.


Ezután nincs más hátra, mint a sütőben tűpróbáig sütni. Sütés előtt lehet még keleszteni a tésztát, én viszont úgy szoktam, hogy hideg sütőbe teszem, és amíg melegszik, van ideje egy kicsit tovább kelni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS