Pages

Házi tortilla, csirke fajitas, paradicsom salsa

2016. január 8., péntek


Tavaly ilyenkor biztosan nem gondoltam volna, hogy valaha még a tortilla lapot is saját kezűleg fogom elkészíteni. Nem egy nagy ördöngösség, de azért próbálkoztam néhányszor mire meglett a tökéletes recept.


Hozzávalók 12 db tortillához:
40 dkg liszt
1 tk sütőpor
2 tk só
3 dl langyos víz
8 cl étolaj
liszt a nyújtáshoz




Túl sok varázslatra nem lesz szükség, csak egy robotgépre. A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és miközben a robotgéppel jól összedolgozzuk, óvatosan hozzáadjuk a vizet is. Kis liszttel megszórjuk a tetejét és letakarva fél órát pihentetjük. Ezután 12 részre osztjuk a tésztát, és egy lisztezett gyúródeszkán vékony korongokra nyújtjuk őket. Palacsinta méretűre szoktam nyújtani, hogy kényelmesen elférjen benne a töltelék. Olaj nélkül felmelegítünk egy serpenyőt vagy palacsintasütőt és a lapokat egyesével megsütjük. Amikor elkezd hólyagosodni a tészta, egy lapáttal lenyomkodjuk. Ahhoz, hogy puha maradjon a tortilla benedvesítünk egy konyharuhát és beletesszük a tésztákat felhasználásig.


Készítettem hozzá egy adag paradicsom salsát is, amely roppant egyszerű, mert csak robotgépben kell a hozzávalókat durvára aprítani:


3 paradicsom
1 lilahagyma
1-2 szál friss koriander
1/2 citrom frissen facsart leve
bors
2 gerezd fokhagyma


Hozzávalók a töltelékhez:
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 1 tk őrölt koriander mag
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 2 ek olaj
  • 1/2 citrom frissen facsart leve
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek étolaj
  • 2 kaliforniai paprika
  • 2 lilahagyma
  • 2 ek étolaj
A csirkemellet csíkokra vágjuk és egy tálba tesszük. Az olajat, az apróra zúzott fokhagymát, koriandert, római köményt, citromot, sót, borsot összekeverjük és hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet. Letakarjuk és pár percig pihentetjük hűtőben.
Serpenyőben olajat hevítünk és a pácolt húst lepirítjuk, ha kész akkor egy tálra tesszük. Közben a kaliforniai paprikát és a hagymást is felcsíkozzuk, és abban a serpenyőben, amiben a hús sült őket is lepirítjuk. Sózni a zöldségeket nem sózzuk, mert akkor levet eresztenek és inkább párolódni fognak, mint szépen sülni. Ha kész, akkor a húst is a zöldségekhez adjuk és összeforgatjuk, ízlés és szükség serint sózzuk, borsozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS