Pages

Pavlova

2016. január 7., csütörtök



A vasárnap délelőttök tökéletesek arra, hogy valami finomsággal kedveskedjünk szeretteinknek, vagy akár magunknak. Alig vártam már az eper szezont, hogy végre eltudjam készíteni ezt az isteni édességet, ami egy igazi ízélmény, ahogy a savanykás és édeskés ízek találkoznak. A szezon végülis még picit még odébb van, a süti viszont vasárnap az asztalra került...
Az elkészítése pofonegyszerű, és túl sok időt sem vesz igénybe, így akár az ebédkészítés közben is nekikezdhetünk. 

Amire szükségünk lesz:
  • 6 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 ek ecet
  • 1,5 ek kukoricakeményítő
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
  • 3 dl tejszín
  • fél kg eper
  • 1 ek porcukor
  • habfixáló szükség szerint


Első lépésben válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjéből készítsünk robotgép segítségével kemény habot, úgy, hogy közben lassan hozzáadagoljuk a kétféle cukrot, a csipet sót, valamint a keményítőt.Ha ezzel megvagyunk keverjük bele az ecetet is, és tegyük félre. 



Sütőpapírra rajzoljunk egy 28-30 cm átmérőjű kört, ami segítségünkre lesz a hab egyenletes elterítésénél. A tojások picik voltak, így én a kisebb átmérőt választottam. Ügyeljünk arra, hogy az oldalain a hab magasabb legyen, hogy minél több krémet tudjunk a közepére tenni



Ezután előmelegített sütőbe (160 fok) tegyük be a habot egy órára szárítani. Közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert könnyen összeeshet. Akkor van kész, ha az oldala teljesen megszáradt, az sem baj, ha picit karamell színű lesz.


Nincs más hátra mint elkészíteni a tölteléket. Fél kiló eperre lesz szükségünk, amit megtisztítva, félbe vágva tegyük tányérra.


A tejszínhabot egy evőkanál porcukorral és egy csomag habfixálóval verjük fel kemény habbá. Sokan a Hulala tejszínhabra esküsznek, mert kőkemény habot lehet vele készíteni, anélkül, hogy habfixálót tennénk hozzá, viszont cukros, és számomra az íze is kicsit mű. 



Ha mindezzel megvagyunk, kihűlt a tortánk alapja is, akkor halmozzuk a tejére a tejszínhabot és díszítsük eperrel.
Az eper helyett pedig választhatunk más gyümölcsöt is, szerintem bármivel isteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS