Pages

Sunday in kitchen - Habos tejbegríz

2016. január 7., csütörtök

A ma délutáni édességhez a hűtőben szomorkodó 3 nektarin adta az ihletet. A habos tejbegríz szerintem gyerekkorunkból mindenki számára ismerős, ideje hát kicsit nosztalgiázni. Az alábbi mennyiségek 2 fő részére elegendőek. 


Amire szükségünk lesz:


  • 1/2 l tej
  • egy csipet só
  • 3 ek búzadara
  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • reszelt citromhéj
  • valamilyen gyümölcs (most nektarin)



Első lépésben a tejet tegyük fel főni egy csipet sóval és pár perc elteltével adjuk hozzá a búzadarát. Főzzük a grízt addig, amíg megfelelően krémes és puha nem lesz. Közben a két tojást válasszuk szét ,és a tojásfehérjét verjük fel kemény habbá egy ek. cukorral. A tojássárgáját szintén egy ek. cukorral habosítsuk fel. A grízből egy-két evőkanállal adjunk a habos tojássárgához és keverjük el alaposan. Ezután adjuk az egészet a grízhez és keverjük egy-két percig. A tojásfehérjét is adjuk az előzőekhez és még egy percig kavarjuk.
Nincs más hátra csak dobjuk fel valamilyen gyümölccsel a habos grízünket, bár szerintem önmagában is fantasztikusan finom. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS