A ma délutáni édességhez a hűtőben szomorkodó 3 nektarin adta az ihletet. A habos tejbegríz szerintem gyerekkorunkból mindenki számára ismerős, ideje hát kicsit nosztalgiázni. Az alábbi mennyiségek 2 fő részére elegendőek.
- 1/2 l tej
- egy csipet só
- 3 ek búzadara
- 2 tojás
- 2 ek cukor
- reszelt citromhéj
- valamilyen gyümölcs (most nektarin)
Első lépésben a tejet tegyük fel főni egy csipet sóval és pár perc elteltével adjuk hozzá a búzadarát. Főzzük a grízt addig, amíg megfelelően krémes és puha nem lesz. Közben a két tojást válasszuk szét ,és a tojásfehérjét verjük fel kemény habbá egy ek. cukorral. A tojássárgáját szintén egy ek. cukorral habosítsuk fel. A grízből egy-két evőkanállal adjunk a habos tojássárgához és keverjük el alaposan. Ezután adjuk az egészet a grízhez és keverjük egy-két percig. A tojásfehérjét is adjuk az előzőekhez és még egy percig kavarjuk.
Nincs más hátra csak dobjuk fel valamilyen gyümölccsel a habos grízünket, bár szerintem önmagában is fantasztikusan finom. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése