Gyorsan elkészíthető finomságot szerettem volna a mai ebéd mellé
tálalni, a választásom pedig erre az ezeréves és elronthatatlan meggyes
lepényre esett. Nem kellett sokat gondolkodnom, mert rengeteg gyümölcs befőtt
figyelt rám a konyhaszekrényből, és egyébként is imádom a könnyen elkészíthető,
kevert finomságokat.
·
15 dkg liszt
·
20 dkg margarin
·
5 tojás
·
reszelt citromhéj
·
15 dkg cukor
·
50 dkg kimagozott meggy
A meggyet
lecsöpögtettem, cukrot szórtam rá, majd félretettem, amíg a tésztát bekevertem.
A vajat habosra kevertem a cukor felével, majd hozzáadtam a tojássárgákat és a
reszelt citromhéjat. A tojásfehérjét a maradék cukorral felvertem, és könnyedén
hozzákevertem a vajas-cukros krémhez. A lisztet beleforgattam, majd a kapott
tésztát tepsibe öntöttem. A meggy, a rászórt cukor miatt engedett még levet,
újra lecsöpögtettem és a tészta tetején eloszlattam.
Nagyon gyorsan megsült, a meggyek nem süllyedtek le a tepsi aljára, ehhez viszont fontos, hogy a tészta állaga sűrű legyen. Ahhoz, hogy szépen lehessen szeletelni, hagyjuk egy kicsit állni, és ha nem találjuk elég édesnek, akkor szórjunk porcukrot a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése