Pages

Sunday in kitchen - meggyes lepény

2016. január 7., csütörtök

Gyorsan elkészíthető finomságot szerettem volna a mai ebéd mellé tálalni, a választásom pedig erre az ezeréves és elronthatatlan meggyes lepényre esett. Nem kellett sokat gondolkodnom, mert rengeteg gyümölcs befőtt figyelt rám a konyhaszekrényből, és egyébként is imádom a könnyen elkészíthető, kevert finomságokat.


·                     15 dkg liszt
·                     20 dkg margarin
·                     5 tojás
·                     reszelt citromhéj
·                     15 dkg cukor
·                     50 dkg kimagozott meggy

A meggyet lecsöpögtettem, cukrot szórtam rá, majd félretettem, amíg a tésztát bekevertem. A vajat habosra kevertem a cukor felével, majd hozzáadtam a tojássárgákat és a reszelt citromhéjat. A tojásfehérjét a maradék cukorral felvertem, és könnyedén hozzákevertem a vajas-cukros krémhez. A lisztet beleforgattam, majd a kapott tésztát tepsibe öntöttem. A meggy, a rászórt cukor miatt engedett még levet, újra lecsöpögtettem és a tészta tetején eloszlattam.


Nagyon gyorsan megsült, a meggyek nem süllyedtek le a tepsi aljára, ehhez viszont fontos, hogy a tészta állaga sűrű legyen. Ahhoz, hogy szépen lehessen szeletelni, hagyjuk egy kicsit állni, és ha nem találjuk elég édesnek, akkor szórjunk porcukrot a tetejére. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS