Pages

Zebra süti

2016. január 6., szerda

Amikor elkezdtem ismerkedni a konyhával, az első lépések egyike volt, hogy összegyűjtöttem jó néhány receptet, amolyan vészhelyzetekre.
Ezek közös jellemzője, hogy szuper gyorsan elkészíthetőek, a hibázási lehetőség nulla, kevés alapanyag felhasználásával készülnek, az elismerés pedig minden esetben garantált.  

Kivel ne fordult volna már elő, hogy a barátok az utolsó pillanatban jelenttették be látogatásukat, vagy, ami velem gyakran megesik: vasárnap ebéd után, kávé szürcsölgetés közben azon gondolkodom, hogy de jó lenne valami finomságot enni, ami sipp-supp elkészíthető, és nem kell az egész délutánt a konyhában töltenem. 

A következő recept ilyen alkalmakra bombabiztos, és az elkészítése sem igényel 15 percnél többet (na jó, miután elkészült, picit pihentetni is kell)



Ezeket készítsd elő:
1 cs. csokipuding
1 ek. keserű kakópor
4 ek. kristálycukor
rumaroma ízlés szerint
3 dl tej
12,5 dkg margarin
1 cs. Albert keksz

2 dl tejet a cukorral felteszünk forrni. Közben a kakóport a maradék 1 dl tejjel csomómentesre keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük, utána pedig addig keverjük, míg sűrű krémet nem kapunk.

A krémet levesszük a tűzről és lassan hozzáadagoljuk a margarint, valamint annyi rumaromát, amennyit szeretnénk.

A legbonyolultabb lépés következik most: a henger elkészítése :-)

A krémmel megkenjük az Albert keksz egyik oldalát, majd hozzáragasztjuk a következő kekszhez. Így haladunk szépen sorjában, amíg végül egy hosszú rudat kapunk. Ezután a rúd külső részét is bevonjuk csokikrémmel. Nagyon gyorsan kell dolgozni azért, hogy a krém ne sűrűsödjön be teljesen, mert úgy már nehezen kethető és nem is lehet olyan szépen, egyenletesen eloszlatni.

Miután készen vagyunk, az egész rudat hűvös helyre tesszük, és megvárjuk míg a kesz megpuhul annyira, hogy vágható legyen.

Ezután már nincs más dolgunk, csak a sütit felszeletelni ferdén, aminek eredményeként megkapjuk a zebramintás finomságot.
Érdemes dupla adagot készíteni mert pillanatok alatt elfogy, ebben az esetben viszont én a krémet mindig két részletben készítem el, pont azért, így könnyen kenhető marad mind a két rúdnál.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS