Amikor elkezdtem ismerkedni a konyhával, az első lépések egyike volt, hogy
összegyűjtöttem jó néhány receptet, amolyan vészhelyzetekre.
Ezek közös jellemzője,
hogy szuper gyorsan elkészíthetőek, a hibázási lehetőség nulla, kevés
alapanyag felhasználásával készülnek, az elismerés pedig minden
esetben garantált.
Kivel ne fordult volna
már elő, hogy a barátok az utolsó pillanatban jelenttették be látogatásukat,
vagy, ami velem gyakran megesik: vasárnap ebéd után, kávé szürcsölgetés közben
azon gondolkodom, hogy de jó lenne valami finomságot enni, ami
sipp-supp elkészíthető, és nem kell az egész délutánt a konyhában
töltenem.
A következő recept
ilyen alkalmakra bombabiztos, és az elkészítése sem igényel 15 percnél többet
(na jó, miután elkészült, picit pihentetni is kell)
Ezeket készítsd elő:
1 cs.
csokipuding
1 ek.
keserű kakópor
4 ek.
kristálycukor
rumaroma
ízlés szerint
3 dl
tej
12,5
dkg margarin
1 cs.
Albert keksz
2 dl tejet a cukorral
felteszünk forrni. Közben a kakóport a maradék 1 dl tejjel csomómentesre
keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük, utána pedig addig keverjük, míg
sűrű krémet nem kapunk.
A krémet levesszük a tűzről és lassan hozzáadagoljuk a margarint, valamint annyi rumaromát, amennyit szeretnénk.
A legbonyolultabb lépés következik most: a henger elkészítése :-)
A krémmel megkenjük az Albert keksz egyik oldalát, majd hozzáragasztjuk a következő kekszhez. Így haladunk szépen sorjában, amíg végül egy hosszú rudat kapunk. Ezután a rúd külső részét is bevonjuk csokikrémmel. Nagyon gyorsan kell dolgozni azért, hogy a krém ne sűrűsödjön be teljesen, mert úgy már nehezen kethető és nem is lehet olyan szépen, egyenletesen eloszlatni.
Miután készen vagyunk,
az egész rudat hűvös helyre tesszük, és megvárjuk míg a kesz megpuhul annyira,
hogy vágható legyen.
Ezután már nincs más
dolgunk, csak a sütit felszeletelni ferdén, aminek eredményeként megkapjuk a
zebramintás finomságot.
Érdemes dupla adagot
készíteni mert pillanatok alatt elfogy, ebben az esetben viszont én a krémet
mindig két részletben készítem el, pont azért, így könnyen kenhető
marad mind a két rúdnál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése