Pages

Sunday in kitchen - Brokkolis tészta mediterrán módra

2016. január 7., csütörtök

Ezúttal nem egy édességet hoztam, hanem egy kiadós tésztareceptet, amit elkészíteni is könnyű, és  mind emellet szuperízletes.


Amire szükségünk lesz egy tepsi előállításához:
  • pici vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 brokkoli (kb 50 dkg)
  • 10 dkg füstölt tarja /szalonna
  • reszelt sajt
  • 30 dkg tészta (fodros nagykocka/szélesmetélt/csavarttészta)
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl víz
  • bors
  • pici doboz paradicsompüré
  • bazsalikom
  • oregánó

A főzés a szokásos lépésekkel indul. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben dobjuk rá a fokhagymást és egy picit pirítsuk meg. Közben tegyük fel főni a tésztát és sózni se felejtsük el. Két púpozott mokkáskanállal tettem ehhez az adaghoz.


Szedjük rózsáira a brokkolit és tegyük fel szintén sós vízbe, pároljuk addig, amíg puha nem lesz.


A vajas-fokhagymához adjunk kedvünk szerint valamilyen húst. A hűtőben volt egy bontott csomag tarjám, így azt választottam. A füstös íz szuperül illik a brokkolis-tejszínes ízvilághoz.


Ha megpuhult a brokkoli, csepegtessük le, és tegyük azt is a serpenyőbe. Jól keverjük össze, hogy a brokkoli átvegye a fokhagyma ízét.
Normál esetben ilyenkor már csak tejszínt és vízet szoktam hozzáadni, besűríteni, most viszont mást találtam ki. Egy kis doboz paradicsompürét, a tejszínt, sót, borsot, bazsalikomot és oregánót összekevertem, és ezt öntöttem a brokkolira. Ezután kb. másfél deci vizet is adtam még hozzá. Ha nem akar besűrűsödni, akkor jöhet egy kis étkezési keményítőt is. Pohárba tesszük a keményítőt, kanalazunk hozzá a tejszínes szószból, csomómentesre keverjük, majd alaposan elkeverjük a brokkival.


Nincs más hátra, mint beletenni egy sütésálló tálba,...
Megszórni reszeltsajttal és addig sütni, amíg a sajt megnem olvad, rá nem pirul.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS