Ezúttal nem egy édességet hoztam, hanem egy kiadós tésztareceptet, amit elkészíteni is könnyű, és mind emellet szuperízletes.
Amire szükségünk lesz egy tepsi előállításához:
- pici vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 brokkoli (kb 50 dkg)
- 10 dkg füstölt tarja /szalonna
- reszelt sajt
- 30 dkg tészta (fodros nagykocka/szélesmetélt/csavarttészta)
- 1,5 dl tejszín
- 1,5 dl víz
- só
- bors
- pici doboz paradicsompüré
- bazsalikom
- oregánó
A főzés a szokásos lépésekkel indul. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben dobjuk rá a fokhagymást és egy picit pirítsuk meg. Közben tegyük fel főni a tésztát és sózni se felejtsük el. Két púpozott mokkáskanállal tettem ehhez az adaghoz.
Szedjük rózsáira a brokkolit és tegyük fel szintén sós vízbe, pároljuk addig, amíg puha nem lesz.
A vajas-fokhagymához adjunk kedvünk szerint valamilyen húst. A hűtőben volt egy bontott csomag tarjám, így azt választottam. A füstös íz szuperül illik a brokkolis-tejszínes ízvilághoz.
Ha megpuhult a brokkoli, csepegtessük le, és tegyük azt is a serpenyőbe. Jól keverjük össze, hogy a brokkoli átvegye a fokhagyma ízét.
Normál esetben ilyenkor már csak tejszínt és vízet szoktam hozzáadni, besűríteni, most viszont mást találtam ki. Egy kis doboz paradicsompürét, a tejszínt, sót, borsot, bazsalikomot és oregánót összekevertem, és ezt öntöttem a brokkolira. Ezután kb. másfél deci vizet is adtam még hozzá. Ha nem akar besűrűsödni, akkor jöhet egy kis étkezési keményítőt is. Pohárba tesszük a keményítőt, kanalazunk hozzá a tejszínes szószból, csomómentesre keverjük, majd alaposan elkeverjük a brokkival.
Nincs más hátra, mint beletenni egy sütésálló tálba,...
Megszórni reszeltsajttal és addig sütni, amíg a sajt megnem olvad, rá nem pirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése