Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 25 dkg túró
- 4 szelet bacon
- 1 szál póréhagyma
- krémsajt
- 1 tk mustár
- 1 ek tejföl
- só
- bors
- krumpli
- 1 dl olaj
- pirospaprika
A csirkemellet vékonyra klopfoljuk, kevés sóval és borssal ízesítjük és félretesszük. Villával áttörjük a túrót, apróra vágjuk a póréhagymát és a túróba forgatjuk. Tovább ízesítjük sóval, 1 tk mustárral és ízlés szerint borssal. Ahhoz, hogy krémesebb legyen, adjunk hozzá 1 ek tejfölt és krémsajtot.
A csirkemelleket kiterítjük, megkenjük a krémsajttal, rákenjük a túrós masszát, majd felgöngyöljük. A baconnal körbefogjuk a csirkemelleket, tepsibe rakjuk őket és kb. 1 dl vizet öntünk alá. A bacon összefogja annyira a húst, hogy további összetűzésre nincs szükség és a krém sem fog sülés közben kifolyni belőle. Előmelegített sütőben 30 percig alufólia alatt pároljuk utána levesszük róa a fóliát és pirosra sütjük.
Köretnek újkrumplit készítettem a következő képpen. 1 dl olajba pirospaprikát, sót és borsot szórtam és beleforgattam a felszeletelt nyers krumplit. Sütőben 25-30 perc alatt készre sütöttem.
Tálaláshoz a csirkemellett ferdén szeleteltem és egy kis friss bazsalikommal díszítettem. A tálat az egyik kedves barátnőmtől kaptam, amit ezúton is nagyon szépen köszönök neki :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése