Pages

Hagyományos konyha - bácskai rizseshús

2016. január 7., csütörtök

A mai ebédet nem lehetett túlbonyolítani, mindössze egy óra állt rendelkezésemre, hogy valami ehetőt varázsoljak az asztalra. Ilyenkor nem kísérletezek, hanem biztosra megyek és kiválasztok egy régi kedvencet. Ezúttal a bácskai rizseshúsra esett a választásom, íme:


Amire szükség lesz:
  • 1/2 kg sertéscomb
  • 35 dkg rizs
  • 7-8 dl víz
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma/lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • só, bors
A combot 2x2 cm-es kockára vágjuk és félretesszük. A vöröshagymát felaprítjuk és a fokhagymával illetve egy pici sóval 2-3 ek. olajon megfonnyasztjuk, majd ízlás szerint megszórjuk sóval, borssal és pirospaprikával. A felkockázott húst hozzáadjuk a hagymás alaphoz és alaposan elkeverjük. Közben felaprítjuk a paprikát és a paradicsomot is és a húshoz adjuk. Fedő alatt hagyjuk, hogy a saját levében párolódjon 20 percig.  A rizst leöblítjük és elkeverjük a hússal, majd hozzáöntünk 7 dl vizet és 20 percig alacsony lángon főzzük tovább szintén fedő alatt. Ha elfőtt a leve és még nem elég puha a rizs, adhatunk még hozzá vizet. Közben kóstoljuk, mert a rizs is felvesz a sóból, és szükség szerint ízesítsük újra. 


A tálaláshoz válasszunk egy pici mélytányért töltsük meg a kész finomsággal és borítsuk egy tányérra. Ezután már csak egy is savanyúságra van szükség és már fogyasztható is.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS