Pages

Brownie torta - az új kedvenc

2016. január 7., csütörtök


Itt egy újabrecept a csoki fanatikusoknak.  A saját szülinapomra készítettem ezt a Brownie tortát, és egyetlen hibája az volt, hogy csak egy tepsivel készült belőle…
Amit készíts elő:
  • 10 dkg étcsoki 
  • 10 dkg tej csoki
  • 20 dkg vaj 
  • 10 dkg liszt 
  • 30 dkg cukor 
  • 4 db tojás
A cukrot 4 tojással keverjük össze robotgéppel vagy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet és keverjük csomómentesre. Egy lábosban a darabokra tört csokit, valamint a vajat olvasszuk meg. Amikor kész, még meleg állapotában, lassan öntsük a cukros-tojásos-lisztes keverékhez és keverjük simára. 


Amikor ez is meg van, akkor egy kb 20x20-as tepsibe vagy köralakú csatos formába (kivajazott vagy sütőpapíros) egyenletesen oszlassuk el, és 175 fokos előmelegített sütőben kb 25 percig süssük. Akkor van kész, ha megreped a teteje. Vigyázzunk, hogy ne süljön át teljesen, hanem maradjon krémes a belseje.


Kínálhatjuk gyümölccsel, fagyival, tejszínhabbal, vagy önmagában is.


Plusz egy tipp: Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én csokibevonatot készíteni egyszerűen ki nem állhatok. Ennek legfőbb oka az, hogy gyorsan megszilárdul, emiatt nem tudom szépen egyenletesen eloszlatni, nem sikerül mindig fényesre, és ráadásul ha szerencsém van, még meg is reped. Így volt ez eddig… A vajjal elkevert csokoládé a fenti arányokkal tökéletes állagot ad, lassabban is szilárdul, krémes, emiatt könnyedén kenhető, és miután megszilárdult sem törik, egy szóval szuper! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS